A pune ordine în viața proprie. Meditații asupra textului „Exerciții spirituale” al sfântului Ignațiu de Loyola

10,00 RON
Fara TVA

Citim la nr. 21 al vechii cărţulii a lui Ignatiu de Loyola: „Exerciţii spirituale pentru a se învinge pe sine însuşi si pentru a pune ordine în viaţa proprie”. Şi paginile pe care le prezentăm şi care au chiar ca titlu „A pune ordine în viaţa proprie” reunesc meditaţiile unui curs de exerciţii spirituale pe care arhiepiscopul de Milano, cardinalul Carlo Maria Martini, le-a ţinut confraţilor săi episcopi din regiunea lombarda, în martie 1992, pe textul ignatian.

Cantitate

Exerciţiile spirituale ale sfântului din Loyola au ca scop să ne ajute a cunoaşte în Isus voinţa lui Dumnezeu cu privire la viaţa noastră.

În intenţia de a face cu­noscut participantului la exercitii voinţa lui Dumnezeu, tinzând aşadar la convertirea sa, porneste întotdeauna de la prezentarea unei pagini biblice, propunând acel tip de lectură a Scripturii cunoscut sub numele de lectio divina continuă. 

Volumul de faţă va fi de mare ajutor celor care vor să ţină exerciţii pornind de la textul biblic; celor care, predicând cuvântul lui Dumnezeu, vor să înţeleagă mai bine metoda lor pentru a-l călăuzi pe participant la a pune ordine în viaţa proprie, adică la cunoasterea si împlinirea vointei lui Dumnezeu; şi, de asemenea, celor care în drumul căutărilor personale doresc să se apropie de textul ignatian, dar, după ce au citit pri­mele pagini şi le-au găsit aride în limbaj, riscă să nu meargă mai departe.

C.M. Martini

Fisa tehnica

Autor
Carlo Maria Martini
ISBN
973-8474-32-9
Pagini
134
Editura
SAPIENTIA
Anul apariției
2004

S-ar putea sa-ti placa