CONTROLUL CEREBRAL ŞI EMOŢIONAL Manual practic de fericire şi sănătate

25,00 RON
Fara TVA

Prin această carte, Narciso Irala doreşte să ofere un manual practic de igienă mintală şi bucurie interioară. Problemele zilnice de ineficienţă, divagaţie mintală, preocupare excesivă, oboseală, indecizie, unele cazuri de nevroză superficială sau de circumstanţă precum şi multe alte perturbări emoţionale cu repercursiunile lor în organism credem că se pot înfrunta şi rezolva cu ajutorul sfaturilor acestui manual.
Cartea, accesibilă tuturor, are un conţinut practic care facilitează dobândirea puterii de stăpânire a gândirii şi emoţilor; aceasta examinează mai ales oboseala şi lipsa de control emoţional, precum şi bolile funcţionale. Sunt intercalate cazuri practice şi îndemnuri educative.

Cantitate

Această carte se adresează, mai întâi, celor care deja suferă din punct de vedere psihic: celor nervoşi, obosiţi, neliniştiţi; celor care nu reuşesc să se odihnească sau să doarmă în linişte, celor care nu ştiu să-şi domine antipatiile, descurajările, temerile sau tristeţile.
În al doilea rând, este dedicată celor bolnavi funcţionali psihosomatic, cărora doctorul consultant le-a spus că nu au nimic. Ceea ce înseamnă că nu se găseşte o cauză organică a indispoziţiei lor. Este doar o proastă funcţionare a organismului sănătos deoarece persoana nu este fericită, nu ştie să-şi domine emoţiile.
În al treilea rând, este dedicată celor sănătoşi care doresc să aibă o mai mare eficienţă în studiile sau activităţile lor, mai multă energie şi statornicie în intenţii, mai multă stăpânire a sentimentelor şi instinctelor, o mai mare bucurie, satisfacţie şi fericire intimă.
În al patrulea rând, se adresează educatorilor şi îndrumătorilor de suflete care întâlnesc cazuri dificile, persoane pe care trebuie să le ajute să înainteze în studiu, în formarea personalităţii sau a virtuţii.
Dintre temele abordate amintim: controlul emoţiilor, a şti să te odihneşti, să folosim voinţa, stăpânirea afectivităţii, depăşirea sentimentului de teamă, învingerea tristeţii, a şti să fii fericit, a alege un ideal, sexul integrat în persoana umană şi în iubire.

Fisa tehnica

Autor
Narciso Irala
ISBN
973-8380-06-5
Pagini
272
Editura
PAULINE
Anul apariției
2003

S-ar putea sa-ti placa