CUM SĂ IERTĂM? Ghid practic pentru a învăța să iertăm și să ne vindecăm

20,00 RON
Fara TVA

Cum să iertăm? Fiecare dintre noi trece prin momente în care se simte ofensat... Nu este ușor să ne iertăm pe noi înșine, poate pentru vreo acțiune greșită săvârșită în trecut, sau să-l iertăm pe cel care ne-a rănit printr-o ofensă. Nu ajunge voința de a ierta. Iertarea nu se produce în mod automat... bătând din palme, dar presupune un drum.

Autorul cărții, Jean Monbourquette, preot și psihoterapeut canadian, folosește un joc de cuvinte pe cât de expresiv pe atât de profund: „Să iertăm pentru ca să ne vindecăm și să ne vindecăm pentru ca să iertăm”. Nu există iertare fără vindecare și nici vindecare fără iertare! Singura cale de vindecare din boala resentimentului și al dorinței de răzbunare este iertarea!

Cantitate

Autorul afirmă că iertarea este pe de o parte darul gratuit al lui Dumnezeu pe care trebuie să-l cerem cu încredere, iar pe de altă parte iertarea este şi colaborarea omului cu harul lui Dumnezeu printr-un drum concret, iar el ne sugerează 12 paşi concreţi pe drumul iertării, pentru a putea depăşi blocajele emoţionale, psihologice şi spirituale şi a putea ajunge la o iertare adevărată.
În prima parte a cărţii, Jean Monbourquette explorează natura iertării şi ne ajută să distingem adevărata iertare de falsa iertare. El arată cât de importantă este iertarea pentru toţi oameni, indiferent de convingerile lor religioase, pentru că aceasta atinge toate aspectele vieţii umane: biologică, psihologică şi spirituală.
În a doua parte a cărţii, autorul prezintă itinerariul de 12 paşii spre iertare. În concret, el expune fiecare pas, propune exerciţii practice, dă exemple din experienţa sa de psihoterapeut şi îndrumător spiritual, şi îmbogăţeşte expunerea sa cu anecdote şi poezii.
Cartea Cum să iertăm? ne deschide către puterea eliberatoare şi transformatoare a iertării! Un pelerinaj interior care ne conduce spre sărbătoarea iertării: primirea iertării gratuite a lui Dumnezeu în viaţa noastră, iertarea faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi, pentru a trăi o viaţă mai senină şi armonioasă, în libertatea fiilor lui Dumnezeu!

Fisa tehnica

Autor
Jean Monbourquette
ISBN
978-973-1967-50-9
Pagini
200
Editura
PAULINE
Anul apariției
2016

S-ar putea sa-ti placa