DRUMUL VIEŢII

16,00 RON
Fara TVA

Începutul drumului de conştiinţă nu coincide cu naşterea noastră fizică, nici cu intrarea în vârsta matură, ci cu momentul când, confruntată cu suferinţa, cu eşecurile, persoana încearcă să confere sens care s-o ajute să crească tot mai mult, să atingă niveluri mai înalte de înţelegere a propriei meniri.
Albisetti ne încurajează să pornim la drum pentru a afla sensul propriei existenţe, cine suntem cu adevărat. Comoara aflată este adevărul autentic cu privire la fiinţa fiecăruia dintre noi, secretul propriului suflet
„Drumul despre care vorbesc în această carte nu este o modalitate de a cuceri fericirea, ci de a înţelege că aceasta se află deja în noi. Din totdeauna”. 

Cantitate

Existenţa pământească este, pentru fiecare dintre noi, un drum ce duce de la nivelul fizic la cel psihologic şi apoi la cel spiritual, dacă se doreşte complet, dacă îşi propune să-şi atingă scopul cel mai autentic.
Acest drum, acest proiect de schimbare pozitivă, reală, nefind automat, trebuie să fie dorit. Pentru aceasta trebuie să stăm faţă în faţă cu noi înşine. Însă pentru a ne cunoaşte cu adevărat, pentru a pătrunde cu adevărat în propria interioritate, trebuie să evităm capcanele înşelătoare, auto-justificative, narcisiste, manipulatoare ale propriei nevroze. Trebuie să ştim să discernem.
Autorul ne prezintă obstacolele ce se află în calea căutării: fuga de sine, incapacitatea de a-şi asuma responsabilitatea, propria nevroză, personalitatea disociată, alienată, proiectivă. Ascultarea atentă a propriilor emoţii, senzaţii, sentimente, duce la cunoaşterea autentică de sine.
Albisetti ne spune că pentru a ne spori capacitatea de a gândi pozitiv şi a creşte în capacitatea de a iubi, trebuie să cunoaştem şi să acceptăm acele părţi din noi înşine mai neplăcute.
De asemenea, subliniază că este important să păstrăm o anumită distanţă în relaţia cu lucrurile şi cu oamenii pentru a trăi cu adevărat, pentru a ne simţi liberi faţă de lucruri şi oameni; este important să dăm întâietate părţii divine din noi pentru a putea trăi eşecurile la fel ca şi izbânzile, suferinţele la fel ca şi bucuriile.

Fisa tehnica

Autor
Valerio Albisetti
ISBN
973-8380-51-0
Pagini
176
Editura
PAULINE
Anul apariției
2006

S-ar putea sa-ti placa