

„Mare parte din această carte” declara autorul „am scris-o in 1934, încercând să sintetizez experienţa mea preoţească pentru folosul sufletelor de care aveam grijă, fie ca erau sau nu din Opus Dei. Nu este o opera rezervată membrilor din Opus Dei: a fost scrisă pentru toţi, chiar şi pentru necreştini. „Drumul” trebuie citit cu un minim de spirit supranatural, de viaţă interioară şi de implicare apostolică. Nu este un cod pentru omul de acţiune. Vrea să fie o carte care să inducă la intrarea în raport cu Dumnezeu şi a-l iubi, şi pentru a sluji pe toţi oamenii”.
„Drum” este un adevărat best seller al literaturii spirituale şi poate fi considerat un clasic. S-au vândut 4.500.000 de copii în diferite ediţii în 44 de limbi.
„Citeşte rar aceste sfaturi. Meditează cu calm aceste consideraţii. Sunt lucruri pe care ţi le spun la ureche, cu încredere de prieten, de frate, de părinte. Şi aceste confidenţe le ascultă Dumnezeu”. Astfel introduce autorul prima sa carte şi cea mai populara. Prima, pentru că deşi este publicată cu acest titlu în 1939, era o refacere a precedentei cărţi „Consideraţii spirituale”.
999 de puncte de meditaţie „pentru a face să iasă la iveală vreun gând care să te mişte; astfel vei îmbunătăţi viaţa ta, te vei îndrepta pe drumuri de rugăciune şi de Iubire, şi vei deveni în sfârşit un suflet cu o judecată sănătoasă”, sunt cuvinte din prolog.