Viaţa tânărului Dominic Savio

17,00 RON
Fara TVA

Pe 2 aprilie 1842, într-un sătuc al Piemontului numit "San Giovanni di Riva presso Chieri", s-a născut un copil căruia mama sa i-a pus numele "Dominic". După ce a trăit o viaţă simplă, plină de iubire şi de dăruire, Dominic s-a întors la Dumnezeu în ziua de 9 martie 1857. Încă nu împlinise 15 ani. Un alt sfânt, Don Bosco, căruia Dominic i-a fost discipol, a scris plângând de emoţie scurta sa "viaţă", şi a răspândit-o în lumea întreagă. Este vorba despre sfântul Dominic Savio pe care astăzi întreaga lume creştină îl cunoaşte ca fiind "primul copil ridicat la cinstea altarelor" şi "sfântul viitoarelor mame".

Cantitate

În timpul procesului de beatificare, 28 de persoane (aproape toţi colegi sau prieteni de-ai lui Dominic) au povestit sub jurămănt amintirile lor despre el, pe care Don Bosco în cea mai mare parte nu le cunoştea.

În această carte, pe lângă “Viaţa” scrisă de Don Bosco şi transpusă în limbajul de azi, există informaţii şi întâmplări noi pe care cei 28 de “martori juraţi" le-au povestit. A ieşit astfel la iveală o “Viaţă” mai vastă şi mai bogată a copilului-sfânt, care încântă asemenea unei plante care a înflorit în mod minunat în mijlocul unei însetate grădini a omenirii.

Teresio Bosco este un preot salezian, profesor de litere si jurnalist. A dedicat cea mai mare parte a vieţii sale studiului şi scrierilor despre Don Bosco şi opera sa. Cartea sa "Don Bosco, o biografie nouă" a fost tipărită în 100.000 de exemplare numai în Italia şi a fost tradusă în 34 de limbi. Despre Dominic Savio, discipolul preferat a lui Don Bosco, a cercetat şi a scris mult. Biografia sa despre Dominic a fost tradusă în 10 limbi.

Fisa tehnica

Autor
sf. Ioan Bosco
ISBN
978-973-7688-14-9
Pagini
272
Editura
Galaxia Gutenberg
Anul apariției
2006

S-ar putea sa-ti placa