SĂ REDESCOPERIM DUMINICA Weekend sau ziua Domnului?

10,00 RON
Fara TVA

La sfârşitul lunii mai 2005, Papa Benedict al XVI-lea se afla într-un elicopter la Bari. Aici a încheiat Congresul Euharistic Naţional, oferind această ciudată frază latină la reflecţia creştinilor italieni. Fraza a fost rostită de cei 49 de martiri din Abitinia, omorâţi de împăratul Diocleţian, pentru că erau „vinovaţi” că se adunau în fiecare duminică pentru a celebra Euharistia. Martirii nu puteau trăi fără întâlnirea cu Cristos în ziua Domnului.

Cantitate

Papa Benedict al XVI-lea, comentând la Bari, a spus că „nici astăzi nu este uşor să trăieşti ca un creştin”. Sigur, a adăugat el, „astăzi nu mai avem persecuţiile împăratului”, însă contextul s-a schimbat, acuzele s-au schimbat. Astăzi, credinţa este ameninţată de „egoismul nestăpânit, de indiferenţa religioasă, de un secularism închis la transcendenţă”. Se pare că „oamenii nu mai vor să-l aibă pe Dumnezeu atât de aproape, atât de la îndemână, atât de implicat în problemele lor. Oamenii îl vor mare şi, în definitiv… mai degrabă departe de ei”.

Dar – acesta este adevărul pe care Benedict al XVI-lea doreşte să-l repropună şi dorim prin această broşură să reafirmăm şi să conştientizăm că – şi astăzi creştinii nu pot trăi fără ziua Domnului, fără celebrarea unui „Dumnezeu aproape”. Fie ca această broşură şi anexele de la sfârşit să fie de un real folos celor care sunt cateheţii Poporului lui Dumnezeu în Arhidieceza noastră de Bucureşti.

Pr. dr. Emil Moraru

Fisa tehnica

Autor
Emil Moraru
ISBN
978-606-578-539-7
Pagini
122
Editura
SAPIENTIA
Anul apariției
2024