Evanghelia după Matei

110,00 RON
Fara TVA

Acest volum dedicat Evangheliei după Matei face parte din colecţia Sacra Pagina, care este un comentariu în mai multe volume al cărţilor Noului Testament. Această serie prezintă traduceri noi şi expuneri moderne ale tuturor cărţilor Noului Testament. Scrisă de o echipă internaţională de exegeţi biblici catolici, este destinată experţilor Bibliei, studenţilor, teologilor, clerului şi cateheţilor. Volumele prezintă informaţii fundamentale şi expuneri introductive. Ele conţin perspective metodologice specifice, dar menţin accentul pe problemele ridicate de compoziţiile Noului Testament.

Cantitate

Scopul seriei Sacra Pagina este de a oferi o analiză critică solidă, fără a pierde sensibilitatea faţă de sensul religios. Prin urmare, această serie este catolică din două puncte de vedere: incluzivă, în metodele şi perspectivele sale, şi modelată de contextul tradiţiei catolice.

Acest comentariu la Evanghelia după Matei a fost scris dintr-o perspectivă "evreiască" - una care cred că este cerută de textul însuşi. Autorul este un romano-catolic care a cercetat îndelung Biblia ebraică şi scrierile evreieşti tardive, mai ales că acestea oferă contextul pentru înţelegerea Noului Testament şi a creştinismului timpuriu. În afară de preocuparea mea academică pentru iudaismul antic, am experimentat şi vitalitatea iudaismului modern, continui să îl admir şi caut să fiu sensibil şi empatic faţă de acesta atunci când interpretez scrierile creştine timpurii.

Lucrarea se concentrează pe Matei ca text iudaic - iudaic în premisele sale conceptuale şi retorice, în cadrul său sociologic şi în mesajul său teologic. Abordarea este literară, istorică şi teologică.

Daniel J. Harrington, SJ

Fisa tehnica

Autor
Daniel J. Harrington
ISBN
978-606-578-512-0
Pagini
508
Editura
SAPIENTIA
Anul apariției
2023

S-ar putea sa-ti placa