Catehismul vieţii spirituale

30,00 RON
Fara TVA

Acest volum este o încercare modestă de a-i însoţi pe toţi cei care doresc să răspundă iubirii lui Dumnezeu printr-o viaţă plină, fericită şi rodnică, înflorind în fericirea veşnică de a-l contempla. El s-a născut din dorinţa de a-i ajuta să parcurgă o călătorie interioară de ascensiune spirituală şi să se deschidă la bucuria unei întâlniri care să le schimbe viaţa.

Cantitate

Nu am căutat să scriu un rezumat al întregii credinţe creştine. Avem la dispoziţie Catehismul Bisericii Catolice şi Compendiul său, care rămân instrumente de neînlocuit pentru învăţarea şi studierea întregii doctrine revelate de Cristos şi propovăduite de Biserică. Această carte este un catehism al vieţii interioare. Ea este menită să indice principalele mijloace de a intra în viaţa spirituală, cu un scop practic şi neacademic. În vremea părinţilor Bisericii, catehumenii erau însoţiţi pe tot parcursul Postului Mare de cateheze ample pentru a le permite să înţeleagă cât de mult trebuia să le schimbe viaţa Botezul pe care urmau să-l primească.

Acest catehism, organizat în jurul sacramentelor, al rugăciunii, al ascetismului, al liturgiei, are acelaşi scop: să-l facă pe fiecare conştient de faptul că Botezul său este începutul unei mari convertiri, al unei mari întoarceri la Tatăl. Aceste pagini au ambiţia umilă, în ciuda limitelor lor, de a arăta cum călătoria creştină începută la Botez este un drum de convertire şi de transformare radicală a întregii noastre vieţi. Fie ca ele să vă fie de mare ajutor în această călătorie de aprofundare şi de creştere interioară, prin care toţi trebuie să ajungem „la unitatea credinţei şi a cunoaşterii Fiului lui Dumnezeu, la omul desăvârşit, la măsura staturii plinătăţii lui Cristos” (Ef 4,13).

Cardinal Robert Sarah

Fisa tehnica

Autor
Cardinal Robert Sarah
ISBN
978-606-578-494-9
Pagini
324
Editura
SAPIENTIA
Anul apariției
2023

S-ar putea sa-ti placa