Rugăciuni, promisiuni, şi devoţiuni pentru sufletele din Purgatoriu

39,00 RON
Fara TVA

Sufletele sfinte ne ascultă. Dar oare noi le ascultăm? Această carte este despre câțiva sfinți extraordinari care au avut o legătură specială cu Purgatoriul, și de la ei vom afla despre bucuriile şi suferinţele sufletelor de acolo. Reflecțiile și meditațiile de la începutul acestei cărți, structurate sub formă de novenă, sunt o ocazie specială de a imita caritatea lui Dumnezeu.

Cantitate

Sufletele din Purgatoriu au cunoscut prietenia, iubirea și gloria lui Dumnezeu! Acum trebuie să facă ultima călătorie pentru a fi împreună cu El pentru toată veşnicia. Noi deținem darul rugăciunii care îi va ajuta să ajungă în Împărăţia Cerurilor. Rugăciunile noastre sunt mesagerii sacri care vor elibera sufletele suferitoare ca să poată ajunge în îmbrăţişarea Domnului. Purgatoriul este capodopera inimii milostive a lui Dumnezeu, geniul uluitor al iubirii sale. Însă aceste sfinte suflete din Purgatoriu nu mai pot dobândi merite prin și pentru ele însele. Când sufletul se desparte de trup, timpul meritelor s-a sfârșit. Apoi, ele își plătesc datoria. Suferă fără încetare. Domnul vrea ca aceste suflete captive să fie libere. Cei aflați în călătoria pământească, Biserica Militantă sau Luptătoare, au o mare responsabilitate în caritate, să însoțească cu jertfe și rugăciuni Biserica Suferitoare, pe aceia care au plecat din lumea aceasta înaintea noastră dar nu sunt încă purificați în mod desăvârșit. Trebuie să fim prudenți: se întâmplă să abandonăm prea repede rugăciunile pentru răposații noștri dragi, considerând că au fost eliberaţi din Purgatoriu după un timp scurt.

Cea mai nouă carte a lui Susan Tassone este în egală măsură un compendiu de rugăciuni şi devoţiuni pentru sufletele sfinte din Purgatoriu și un excelent îndrumar pastoral, nou și ingenios, pentru aceia care îngrijesc bolnavi și muribunzi. Recomand călduros această carte fiindcă ea învață despre necesitatea de a cinsti sufletele din Purgatoriu și ne arată cum să facem asta, prin rugăciuni personale sau comunitare, ca și prin cererea de a se celebra Liturghii în folosul lor.

+ Cardinal Ivan Dias

Fisa tehnica

Autor
Susan Tassone
ISBN
973-630-6524-39-6
Editura
GALAXIA GUTENBERG
Anul apariției
2022

S-ar putea sa-ti placa