Viața de credință

10,00 RON
Fara TVA

Apariţia acestui opuscul este cu atât mai oportună cu cât anul viitor, pe 19 martie, se vor împlini 150 de ani de când Leonard Murialdo a înfiinţat Congregaţia sfântului Iosif (Iosefinii lui Murialdo), iar pe 30 martie se vor împlini 123 de ani de la moarte acestui sfânt atât de preocupat de soarta tinerilor nevoiaşi şi a muncitorilor din lumea întreagă.

Cantitate

Deşi nu este o operă originală, ci o traducere din franceză a unei cărţi scrise de un preot iezuit, Sfântul Leonard Murialdo are meritul de a-i fi asigurat o unitate doctrinară şi literară, ordonând materialul în jurul temei credinţei şi dându-i o structură precisă. În plus, Murialdo este considerat autorul moral al acestui opuscul pentru că a adoptat pe deplin această doctrină, găsind sintetizate în ea aspecte ale propriei sale vieţi interioare, în special abandonul total în faţa Providenţei Divine, şi a contribuit masiv la popularizarea acestor idei, publicându-le în două ediţii.
Cartea cuprinde un preambul (o premiză) în care se vorbeşte despre spiritul de credinţă şi perfecţiunea creştină; trei meditaţii scurte, însoţite de propuneri care, de fapt sunt mai mult invocaţii care trebuie repetate în situaţii dificile; câteva gânduri ale lui Leonard Murialdo privind spiritul de credinţă; rugăciuni inspirate de viaţa sfântului.
Citirea acestor pagini reprezintă un fel de întâlnire cu Sfântul Murialdo în experienţa sa de credinţă şi un îndemn la abandonul total şi încredere imensă în Providenţă, pentru că, aşa cum spune sfântul, "totul vine de la Dumnezeu, deci totul este bun".

Fisa tehnica

Autor
Sfântul Leonard Murialdo
ISBN
978-606-770-203-3
Pagini
56
Editura
SERAFICA
Anul apariției
2022

S-ar putea sa-ti placa