„Credinţa noastră este viaţa noastră” – memoriile Cardinalului Iuliu Hossu

55,00 RON
Fara TVA

Cu smerenie, ilustrul autor precizează motivul spiritual al acestor memorii: „nu le spun aici și nu le voi înșira în cele ce urmează pentru a mă lăuda, ferește-mă Doamne Isuse; pentru a Ta preamărire le spun și le repet, pentru că Tu Te-ai preamărit în desăvârșirea darului Tău, în nevrednicia și neputințele mele…”. Întregul text pare un dialog cu Dumnezeu și o smerită mărturisire făcută în fața Tronului Gloriei cerești. Adeseori pe aceste file apar nume ale Divinității, ale sfinților, rugăciuni, citate și meditații biblice, pentru că aceasta i-a fost trăirea și întreaga viață: o neîncetată rugăciune, o jertfă liturgică pentru Biserică și pentru mântuirea sufletelor.

Cantitate

Stilul simplu, direct, nepătimaș, nerăzbunător, ci dimpotrivă conciliant, oferind iertare și cerând iertare de la Dumnezeu pentru toți și pentru propria persoană, degajă un echilibru interior și o libertate de gândire demnă de un suflet ales, de un maestru al vieții spirituale.
Ne bucurăm că în Anul Domnului 2019, Papa Francisc, urmașul Sfântului Petru în tronul de la Roma, a acceptat ca în cadrul vizitei în România să celebreze Sfânta Liturghie pe pământul binecuvântat al Blajului. Este locul sfânt al Bisericii și al neamului nostru, locul de unde „a răsărit soarele românilor”, la umbra Catedralei mame ctitorită de Episcopul vizionar Inocențiu Micu, pe Câmpia Libertății străjuită de vrednicii reprezentanți ai Școlii Ardelene și de făuritorii Marii Uniri. Acolo va avea loc evenimentul ce va rămâne înscris cu litere de aur în Cartea Bisericii și a Neamului românesc: Pontiful Roman al Bisericii Catolice va promulga public Decretul de ridicare la cinstea altarelor a celor șapte Episcopi greco-catolici Martiri pentru credință, în perioada 1950-1970. De asemenea, ne bucurăm pentru că în relicvariul care va fi adus la Blaj, la momentul Beatificării, vor fi și moaștele Fericitului Episcop Martir pentru credință, Iuliu Hossu, cel dintâi cardinal al neamului românesc, rămas fidel până la sfârșit crezului său de viață și slujire: „Credința noastră este viața noastră”. Astfel, putem afirma că prorocia făcută în detenție de către Arhiereul Iuliu Hossu se împlinește: „Biserica noastră va învia din mormântul care i s-a pregătit cu grijă și piatra, lespedea grea, va fi răsturnată. Învierea va străluci, nelegiuirea nu va rămâne biruitoare, minciuna se va destrăma iar adevărul va străluci biruitor”.
Fie ca acest volum, republicat la ceasul beatificării ilustrului nostru Arhiereu Martir pentru credință, să constituie pentru toți cititorii o lumină spirituală, care să-i călăuzească pe drumul vieții spre mântuirea sufletelor și spre viața veșnică.

Fisa tehnica

Autor
Fericitul Episcop Martir Iuliu Hossu
Pagini
448
Editura
VIAȚA CREȘTINĂ

S-ar putea sa-ti placa