PĂSTORUL CONECTAT. PREOȚI ON-LINE ȘI ÎN PAROHIE

14,00 RON
Fara TVA

Pornind încă de la titlu, părintele Michele Garini pune accent pe ideea că mediul on-line este o „turmă”, care are nevoie de un păstor. Dar nu orice fel de păstor.
De o fluiditate și o claritate demnă de apreciat, cartea de față poate fi considerată un mic ghid de comportament al preoților pe rețelele de socializare, punând accent pe situațiile concrete și, uneori dureroase, cu care se confruntă clericii prezenți on-line.

Cantitate

Scrisă într-o manieră care nu lasă loc de interpretări, unii chiar putând-o considera deranjantă, cartea pune față în față două atitudini extreme: reticența totală față de mediul on-line și prezența excesivă pe rețelele de socializare (absența totală de pe internet versus goana după like-uri, profiluri false ale preoților care caută să-și ascundă identitatea versus vehemența cu care alții se implică în polemici, utilitatea mijloacelor tradiționale de comunicare versus omniprezența rețelelor de socializare).
De asemenea, autorul ridică și o problemă deloc de neglijat, anume până unde poate merge evanghelizarea on-line, ce ritualuri și sacramente pot fi celebrate sau administrate pe rețelele de socializare.
Paginile de față gravitează în jurul unui numitor comun, o întrebare la care fiecare preot și credincios trebuie să răspundă: cum își păstrează identitatea de preot și ce conduită trebuie să aibă un păstor pe rețelele de socializare, în contextul în care acestea preiau mesajul și îl modelează după propria viziune?
Michele Garini „ridică la fileu” și o altă problemă: abundența grupurilor create de credincioși(de rugăciune, de adorație, etc) și credibilitatea lor, separarea adevăratului mesaj evanghelizator de „dulcegăriile” care pot impresiona pe cei lipsiți de îndrumare spirituală.
Condescent față de situațiile extreme prezentate, fără a judeca sau a pune etichete, Michele Garini, în acest context, ajunge la o singură concluzie: rețelele de socializare sunt un instrument extrem de important pentru evanghelizare, dar la rândul său, mediul on-line are nevoie de evanghelizare.

Fisa tehnica

Autor
Michele Garini
ISBN
978-606-770-160-9
Pagini
100
Editura
SERAFICA
Anul apariției
2020

S-ar putea sa-ti placa