Mindfulness. O oportunitate pentru creștini?

23,00 RON
Fara TVA

Fenomenul mindfulness se răspândește în școli, spitale, întreprinderi, mănăstiri și parohii. În fața întinderii acestuia și în mediul bisericesc, pr. Iacopo Iadarola s-a întrebat dacă este oportună integrarea acestei practici de meditație de origine budistă în viața și rugăciunea creștină. Înmulțindu-se publicațiile entuziaste, uneori superficiale, referitoare la mindfulness, studiul de față, care recurge la o bogată bibliografie din țări în care fenomenul s-a răspândit deja de mai multe decenii, reprezintă singura cercetare ce evidențiază caracterul problematic al unei adoptări necritice a acestuia.

Cantitate

O face fără să cadă într-o apologetică surdă, ci ancorându-se în Magisteriu și în izvoarele budiste și recurgând la observațiile unor psihologi, sociologi și chiar ale unor exponenți ai budismului ce pun în gardă în fața consumismului spiritual în care pare să alunece mindfulness-ul.
Această carte, în Italia are deja recenzii pozitive în diferite publicații. Cea mai favorabilă apreciere a fost exprimată de către Fabrice Hadjadj, într-o scrisoare trimisă autorului: "Cred că mindfulness-ul este legat de paradigma tehnocratică și de postmodernitate, fiind forma spirituală a acesteia; de aceea este important ca un adevărat contemplativ, un carmelitan, să poată surprinde cu precizie diferența dintre rugăciune și această conștientizare deplină, prea plină pentru a-i face loc altuia."

În anexă este inclusă Scrisoarea Orationis formas a Congregației pentru Doctrina Credinței către episcopii Bisericii Catolice privind anumite aspecte ale meditației creștine (13 octombrie 1989), pe care autorul o citează deseori și care rezumă învățătura Bisericii referitoare la diferitele forme de rugăciune, abordând și chestiunea adoptării de către creștini a unor metode orientale de meditație.
Iacopo Iadarola s-a născut în 1982, la Roma. După numeroase călătorii în Orient, experimentează o convertire la vârsta adultă și devine frate și apoi preot în ordinul Carmelitanilor Desculți.

Fisa tehnica

Autor
pr. Iacopo Iadarola, OCD
ISBN
978-606-9681-08-4
Pagini
122
Editura
CARMELITANĂ
Anul apariției
2021

S-ar putea sa-ti placa