Taina iubirii Sfânta Liturghie explicată

6,00 RON
Fara TVA

Conciliul Vatican II, în Constituţia despre Liturgie Sacrosanctum Concilium şi Enciclica Mysterium Fidei a Sfântului Părinte Paul al Vl-lea au scos în evidenţă dubla prezenţă a lui Cristos în Biserică: în Cuvânt şi în Euharistie. În special au definit Euharistia «izvorul şi apogeul vieţii creştine». Tot aşa trebuie să fie considerată şi de cei care se declară urmaşii Lui, dacă vor să găsească sensul vieţii lor. De fiecare dată când jertfa crucii cu care «Paștele nostru, Cristos, a fost jertfit» (cf. 1 Cor 5, 7) este celebrată pe altare, se actualizează opera mântuirii noastre. Euharistia este în Biserică culmea împăcării oamenilor cu Dumnezeu şi între ei, pentru că ea reprezintă patima şi moartea răscumpărătoare a lui Cristos şi sacramentul prezenţei sale reale.

Cantitate

Euharistia este o sfidare (cu sens pozitiv) pentru lume: problemele noastre comune se rezolvă doar atunci când învățăm să ne iubim unii pe alții așa cum ne-a iubit El: până la jertfa vieții Sale. Această iubire activă ar trebui să fie o corespondență între Liturgie şi viață.
Acesta a fost scopul autorului, care prin prezentul volum a vrut să transmită cunoștințele cele mai profunde asupra Sfintei Liturghii şi mai presus de toate asupra continuării sale în timp (în viață): Euharistia pe care o consacram pe altarele noastre şi pe care o expunem la adorația noastră.
În măsura în care ne vom petrece timpul la picioarele lui Isus Euharistie oferindu-i adorația noastră, lauda noastră şi iubirea noastră, vom putea trăi în mijlocul fraților transmițându-le lumina lui Cristos, dându-le curajul de a depăși orice barieră, orice diviziune, ca semn al reconcilierii.
Nu există alt mijloc ca semn de fraternitate în lume, decât acela de a prelua de la Celebrarea Euharistică şi de la adorație toată puterea şi harul pentru a fi o mărturie, un continuator al vieții lui Isus în lumea de astăzi.
Un astfel de exemplu putem vedea în viața Victorinei Le Dieu, Fondatoarea Surorilor lui Isus Răscumpărătorul, al cărei scop mărturisit era acesta: «Euharistia va fi firul de aur care va lega strâns succesiunea evenimentelor şi vârtejul călătoriilor şi va face din ea o ființă consacrată, care trăiește din Euharistie şi pentru Euharistie. Ea nu va pierde niciodată această atitudine interioară, nici chiar în orele cele mai întunecate. Mai mult, va reuși să o reverse în toți cei care o vor înconjura: în cei scumpi, în fiicele sale spirituale, în cunoscuți şi în copiii pe care, din când în când, în diferite locuri, Dumnezeu i-i va încredința. Fie că lucrează sau călătorește, fie că scrie sau vorbește, ea nu iese niciodată din acel climat de rugă şi adorație».
Să fie aceste pagini un îndemn pentru orice persoană care le citește şi să ne ajute să răspândim împărăția lui Dumnezeu în această lume dezbinată, rătăcită, însângerată.
Vom împlini întocmai misiunea noastră de apostoli ai Iubirii de care Cristos ne-a dat exemplu oferind sângele Său divin. El să ne dea harul de a-L urma până la sfârșit.
Surorile lui Isus Răscumpărătorul

Fisa tehnica

Autor
Claudiu Dumea
ISBN
973-98031-2-11
Pagini
152
Editura
ARCB
Anul apariției
1997

S-ar putea sa-ti placa