Să învăţăm să ne rugăm ca să învăţăm să iubim
A ști să te rogi este o artă, la fel cum sunt arta culinară, pictura, muzica și multe altele. Așa cum profesorul te îndrumă, te ajută să-ți cultivi talentul și să-l cizelezi, la fel e bine să ne lăsăm ghidați și în rugăciune, iar beneficiile nu vor întârzia să apară. Acesta este scopul lucrării de față, prin care preotul Jacques Philippe își propune să realizeze un mic manual de rugăciune, destinat tuturor, atât laicilor, cât și persoanelor consacrate.
Presărată cu citate din Sfânta Scriptură şi alte lucrări sfinte, cartea ne învaţă cum să includem rugăciunea în viaţa noastră de zi cu zi, adaptând-o ritmului nostru, trăirilor şi necesităţilor. Astfel putem opta pentru: Lectio Divina (care este un mod de a ne ruga cu Sfânta Scriptură), rugăciunile repetitive (Tatăl nostru, Crezul, Psalmii etc.), rugăciunea lui Isus ("Orice veţi cere de la Tatăl în numele meu, vă va da". In, 16,23), Rozariul, rugăciunea de mijlocire (văzută nu doar ca modalitate de a atrage haruri şi bucurie pentru cei din jur, dar şi ca modalitate de creştere şi convertire personală). Însă toate acestea, ne sfătuieşte părintele Philippe, trebuie făcute într-un climat de mulţumire.
Structurată în cinci capitole, cartea te învață cum să te rogi, când să te rogi (momente și context), pentru cine să te rogi (tipuri de rugăciune), și, în special, care sunt mizele rugăciunii (rol, beneficii). Este un îndemn la un dialog simplu și familiar cu Domnul, care te ascultă mereu asemenea unui părinte devotat, cel mai bun prieten și sfătuior.
Pe scurt, cartea „Să învățăm să ne rugăm, ca să învățăm să iubim” îți va da cheile de care ai nevoie pentru a ști cum să vorbești cu Domnul, cum să i te apropii, să-i simți în permanență prezența și iubirea, și să-i primești harurile.
Fisa tehnica
- Autor
- Jacques Philippe
- ISBN
- 978-973-1967-4-17
- Pagini
- 144
- Editura
- PAULINE
- Anul apariției
- 2014